Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Επείγουσα έγκριση των συμβάσεων του καλλιτεχνικού-διδακτικού προσωπικού των Δημοτικών Ωδείων.



Ενόψει της στάσιμης έναρξης του ακαδημαϊκού έτους σε όλα τα Δημοτικά ωδεία της χώρας λόγω της μη έγκρισης των  προβλεπόμενων θέσεων καλλιτεχνικού-διδακτικού προσωπικού στα Δημοτικά Ωδεία θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το πλήρες αδιέξοδο στο οποίο έχουμε οδηγηθεί.

Στα νομικά πρόσωπα των Ο.Τ.Α. (Κοινωφελείς Επιχειρήσεις και Ν.Π.Δ.Δ.) απασχολούμαστε  εργαζόμενοι καλλιτεχνικής παιδείας (Δημοτικά Ωδεία, Σχολές Χορού, Τμήματα Εικαστικών κ.ά.) και αθλητικών προγραμμάτων (Π.Φ.Α.) με σχέσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και μίσθωσης έργου, στην πλειοψηφία τους ωρομίσθιοι.

Το προσωπικό αυτό είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα και αμείβεται αμιγώς από την καταβολή αντιτίμου υπό τη μορφή διδάκτρων, τα οποία εισπράττει ο φορέας από τους ωφελούμενους μαθητές για την παροχή συγκεκριμένων υπηρεσιών.

 Επομένως, η μισθοδοσία του καλλιτεχνικού προσωπικού καλύπτεται πλήρως και ΔΕΝ επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, τους  Ο.Τ.Α. και τα έξοδα της κεντρικής κυβέρνησης.

Συνεπάγεται ότι η περικοπή του διδακτικού προσωπικού σε καμία περίπτωση δεν ισοδυναμεί με περικοπή εξόδων λειτουργίας, εφόσον οι αμοιβές είναι αντίστοιχες του αριθμού των μαθητών και των διδακτικών ωρών που αναλαμβάνουμε οι διδάσκοντες (ωρομίσθια αποζημίωση). 

Αντιθέτως, η περικοπή αυτή θα επιφέρει στο Κράτος σοβαρή απώλεια ασφαλιστικών εισφορών, φορολογητέου εισοδήματος καθώς και αύξηση της αποζημίωσης του επιδόματος ανεργίας στο οποίο θα μας οδηγήσετε !!!!

Θεωρούμε ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ την στάση σας αυτή να αγνοείτε την μοίρα 16.000 σπουδαστών Δημοτικών  Ωδείων πανελλαδικά που θέλουν να σπουδάσουν μουσική και 2.000 εργαζομένων συναδέλφων που θέλουν να εργαστούν ενώ γνωρίζετε ότι ήδη το Ακαδημαϊκό έτος έχει ξεκινήσει !!!!  

Με την στάση σας αυτή:

·         ΚΛΕΙΝΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΩΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΩΝ ΟΤΑ, με αποτέλεσμα να αφεθούν συνολικά πάνω από 100.000 παιδιά και νέοι χωρίς προοπτική και στήριξη, σε έναν κόσμο γεμάτο αρνητικές επιρροές και κινδύνους

·         ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ KAI ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ πάνω από 5.000 χιλιάδες συναδέλφους, που συνεισφέρουν στην παιδεία και την καλλιέργεια της νέας γενιάς, σε έναν τομέα απασχόλησης που αποτελεί κοινωνικό λειτούργημα, ενώ παράλληλα καθημερινά κάνετε εξαγγελίες για καινούργια μέτρα είσπραξης χρημάτων από τις ΑΔΕΙΕΣ τσέπες μας.

·         ΑΝΑΙΡΕΙΤΕ ΤΟ ΕΡΓΟ  που έχουμε επιτελέσει εδώ και δεκαετίες οδηγώντας εμάς, τους γονείς και τους σπουδαστές σε ΠΛΗΡΕΣ ΑΔΙΕΞΟΔΟ!!!!

·         ΟΔΗΓΕΙΤΕ με μαθηματική ακρίβεια τον Σύγχρονο Πολιτισμό της Χώρας και την Εκπαίδευση στον Μεσαίωνα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητούμε:
 την ΑΜΕΣΗ έγκριση των συμβάσεων προκειμένου   να ξεκινήσει η λειτουργία του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης καθώς και  δεκάδων επιτυχημένων φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σας παρακαλούμε να προβείτε ΑΜΕΣΑ στις απαραίτητες ενέργειες και είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.

Με τιμή,
To Δ.Σ του ΣΚΔΩΘ
Πρόεδρος                                                                                Γενική Γραμματέας
Κωνσταντίνος Στογιαννίδης                                                           Δωροθέα Λιανά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου