Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΕΛΟΣ



     ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΕΛΟΣ

                         ΤΟ ΥΠ.ΕΣ κλείνει τα Δημοτικά Ωδεία


Σε συνέχεια των τελευταίων εξελίξεων που σαν σκοπό έχουν τον πλήρη αφανισμό των Δημοτικών Ωδείων, ο Σύλλογος Καθηγητών Δημοτικού Ωδείου Θέρμης ανακοινώνει την πλήρη αντίθεσή του με την  στάση αυτή της Πολιτείας.

Οι ετήσιες συμβάσεις του καλλιτεχνικού διδακτικού προσωπικού ΔΕΝ εγκρίνονται από το ΥΠ.ΕΣ., ενώ αυτές που υπογράφτηκαν πέρσι στο διάστημα Δεκεμβρίου-Μαρτίου (λόγω της μεγάλης καθυστέρησης από πλευράς Υπουργείου) θα λήξουν αντίστοιχα προς το τέλος του 2012 ή το αργότερο τον Μάρτιο του 2013. 

Σημειωτέον ότι το παραπάνω προσωπικό, ανταποδοτικού χαρακτήρα, αμείβεται αποκλειστικά από έσοδα που προέρχονται από αντίτιμο που εισπράττει ο φορέας από τους ωφελούμενους για την παροχή συγκεκριμένων υπηρεσιών και ΔΕΝ βαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, τους Ο.Τ.Α. και τα έξοδα της κεντρικής κυβέρνησης.

Αντιθέτως, η περικοπή αυτή θα επιφέρει στο Κράτος σοβαρή απώλεια ασφαλιστικών εισφορών, φορολογητέου εισοδήματος καθώς και αύξηση της αποζημίωσης του επιδόματος ανεργίας στο οποίο μας οδηγούν.

Θα περίμενε κάποιος, το Ελληνικό κράτος να αγκαλιάσει με στοργή των θεσμό των δημοτικών ωδείων και να διευκολύνει τη λειτουργία τους. Αντίθετα, το Ελληνικό κράτος αποδεικνύεται άστοργο, παραμελώντας επί δεκαετίες την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας τους, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και τη συνθήκη της Μπολόνια. Και τώρα, με πρόφαση την κρίση και τις περικοπές συμβάσεων στους δήμους, τους δίνει ένα τελειωτικό κτύπημα, συμπεριλαμβάνοντας τα στις περικοπές και στερώντας τα από τις συμβάσεις που είναι απαραίτητες για την πρόσληψη του διδακτικού καλλιτεχνικού προσωπικού.

Η νέα σχολική χρονιά για τα Δημοτικά Ωδεία έχει τυπικά ξεκινήσει, ωστόσο, οι δημοτικές αρχές είναι αιφνιδιασμένες και αμήχανες μπροστά στα εργασιακά τεκταινόμενα που αγγίζουν και την δημοτική μουσική εκπαίδευση, οι καλλιτεχνικοί διευθυντές και οι δάσκαλοι αγωνιούν, ενώ χιλιάδες αιτήσεις νέων μαθητών μένουν σε εκκρεμότητα, και οι παλαιοί σπουδαστές καθώς και οι επί πτυχίω αναμένουν…. το αυτονόητο (ίσως σε άλλη χώρα και σε άλλο χρόνο).

Με ομόφωνη απόφαση Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στις 10/9/ 2012 αποφασίσαμε ομόφωνα να υποστηρίξουμε τις κινητοποιήσεις των Δήμων στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου .

Παράλληλα θα κάνουμε γνωστή την στάση μας με περαιτέρω κινητοποιήσεις.
Θέρμη- Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012  Ώρα - 19.00 πορεία διαμαρτυρίας στον Δήμο Θέρμης με κατάληξη στην πλατεία Παραμάνα.

Θεσσαλονίκη-Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2012 Ώρα- 12.00 Καθιστή διαμαρτυρία στην κάτω πύλη της ΔΕθ.

Θεωρούμε ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ την στάση αυτή της Πολιτείας να κωφεύει αγνοώντας  την μοίρα 16.000 σπουδαστών Δημοτικών  Ωδείων πανελλαδικά που θέλουν να σπουδάσουν μουσική και 2.000 εργαζομένων συναδέλφων που θέλουν να εργαστούν ενώ γνωρίζουν ότι ήδη το Ακαδημαϊκό έτος έχει ξεκινήσει !!!!  

Σας καλούμε να υποστηρίξετε την προσπάθειά μας προκειμένου να διατηρηθεί η μουσική παιδεία της χώρας.


1 σχόλιο: